Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΤΗΕ ITINERANT BOOK

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώθηκε από το European Club of Schools of Vilela  με θέμα "Οι ευρωπαϊκές αξίες" . 
To σχολείο μας (1 από τα 13 που συμμετείχαν στο project) εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές του Γ1 και η δουλειά μας βρίσκεται στις σελίδες 16-17.

Το βιβλίο περιπλανήθηκε  στην Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία, Ρουμανία, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Στόχος  ήταν οι μαθητές να σκεφτούν πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα τα οποία αμφισβητούνται όλο και περισσότερο στις μέρες μας. 
Όπως διαβάζουμε στη σελίδα 5 του βιβλίου, οι έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι ενημερώνονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κυρίως μέσω του σχολείου, της οικογένειας, της τηλεόρασης και του internet. 
Επομένως κι εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων ώστε να μη μένουν οι διακηρύξεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γράμμα κενό.

Ήταν μεγάλη τιμή η πρόταση που μας έγινε και οι μαθητές της Γ΄ τάξης ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά με προθυμία και ενθουσιασμό.


Ολόκληρο το βιβλίο βρίσκεται στον επόμενο σύνδεσμο.