Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

To Europe Direct επισκέπτεται το σχολείο μας

Τη Δευτέρα στις 10. 15΄ θα μας επισκεφτεί η διευθύντρια του Europe Direct, κα Βασιλική Μαδούλκα, η οποία θα μας ενημερώσει για ευρωπαϊκά θέματα.
Τι είναι όμως αυτό το κέντρο και σε τι εξυπηρετεί;

Η υπηρεσία αυτή υπάρχει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και ειδικεύεται σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα τα κέντρα μαζί δημιουργούν ένα δίκτυο με έδρα το Βέλγιο. 

Κάθε Ευρωπαίος  πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στο κέντρο της περιοχής του και να πάρει πληροφορίες για τα δικαιώματά του, το νομικό καθεστώς σε άλλες χώρες, να έχει πρόσβαση σε έντυπα και πολλά άλλα. 
Τα κέντρα διοργανώνουν ημερίδες, ομιλίες αλλά και προγράμματα όπως αυτό στο οποίο συμμετέχουμε κι εμείς φέτος.

Βασικός στόχος του προγράμματος, έχει τίτλο Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, είναι να βοηθήσει  τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα από μία δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα. 
Το κάθε σχολείο αφενός μαθαίνει  μέσα από την κατασκευή των στολιδιών και τη συγκέντρωση των πληροφοριών,  για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του και αφετέρου ανακαλύπτει τις παραδόσεις και την κουλτούρα άλλων λαών. 
Μέσα από τις πληροφορίες που λαμβάνει  σχετικά με το πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες, τα παιδιά  θα ενημερωθούν και για άλλες πτυχές  που αφορούν στον πολιτισμό της κάθε χώρας, όπως είναι η γλώσσα, η γεωγραφία, η ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα και με τον τρόπο αυτό κατανοούν καλύτερα την έννοια του Ευρωπαίου πολίτη. 
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκουμε στη σελίδα του κέντρου.