Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το σχολείο της Αγγλίας συστήνεται

Ένα από τα σχολεία με το οποία συνεργαζόμαστε είναι το TONER AVENUE SCHOOL. Μας έστειλαν πολλές πληροφορίες τις οποίες διαβάζουμε παρακάτω:
Το σχολείο βρίσκεται σε μια μικρή πόλη το Hebburn,  στη βορειοανατολική Αγγλία,γι' αυτό το κλίμα τους είναι κρύο. Ακόμα και το καλοκαίρι σπάνια η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 20 βαθμούς.


Στο σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας 3 - 11 χρόνων, τα μαθήματα αρχίζουν στις 9 περίπου και τελειώνουν στις 3 και μισή περίπου. Στις 12 - 1 έχουν διάλειμμα για φαγητό το οποίο παίρνουν από το σχολείο ή κουβαλούν από το σπίτι. 
Τα μαθήματά τους είναι Μαθηματικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Επιστήμες και καλλιτεχνικά.
Μιλούν Αγγλικά αλλά και μια τοπική διάλεκτο.



Τα αγαπημένα τους φαγητά είναι τηγανητό ψάρι σε βούτυρο με τηγανητές πατάτες (fish & chips), βραστό λουκάνικο και για βραδινό ( μάλλον το κύριο γεύμα της ημέρας είναι) κρέας με ψητές πατάτες, λαχανικά, πιτούλες (Yorkshire puddings) και σάλτσα.

Ωραία μέρη της περιοχής τους είναι τα ακόλουθα:
Καθεδρικός ναός

Tyne Bridge - γέφυρα του ποταμού Τάιν
Άγγελος του Βορρά

Μερικά από τα στολίδια που έφτιαξαν για μας και μας στέλνουν αναλυτικά και τις οδηγίες για να τα φτιάξουμε κι εμείς είναι: άγγελοι, και κάλτσες που τα παιδιά έραψαν και στόλισαν με κουμπάκι που επίσης έμαθαν να ράβουν.







Μας προτείνουν να ακούσουμε τα επόμενα τραγούδια (έστειλαν και τους στίχους που η κα Φρουδαράκη θα σας βοηθήσει να τους καταλάβετε):





Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα τους, στολίζουν το σπίτι τους και την 1η του Δεκέμβρη ξεκινούν να μετρούν με ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο με 24 κουτάκια που περιέχουν σοκολατάκια. Τρώνε 1 κάθε μέρα κι έτσι γίνεται πιο γλυκιά η αναμονή! 
Την παραμονή αφήνουν γάλα και μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη και ένα καρότο για τον Ρούντολφ.

Την ημέρα των Χριστουγέννων ανοίγουν τα δώρα τους, τρώνε γαλοπούλα με πατάτες και λαχανικά. Για επιδόρπιο τρώνε χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με κρέμα (Christmas pudding with custard) και παγωτό. 
Στο τραπέζι υπάρχει ένα μπισκότο μέσα στο οποίο συνήθως υπάρχει ένα χάρτινο καπέλο για να φορέσουν.
Τους αρέσει επίσης να φοράνε αστεία πουλόβερ.
Φτιάχνουν χιονάνθρωπους και διασκεδάζουν οικογενειακά και με φίλους.

Μας έστειλαν και αλμυρές συνταγές

English Christmas Mince Pie



Ingredients                                                  
·       140g of butter
·       140g of sugar
·       140g of self-raising flour
·       sweet mince meat
·       1 medium sized egg
·       small amount of milk
·       Small amount of water

Equipment                                                   
·       medium sized mixing bowl
·       3 inch round cutter
·       2 inch round cutter
·       pastry brush
·       12 cup baking tray
·       1 medium sized cup
·       baking board
·       wire rack

Method
1  First mix butter, sugar self-raising flour until fine crumbs.
      Beat one medium egg into a cup.   Add egg until dough forms. Wrap dough in cling film and place in fridge for 30 minutes.    Lightly oil baking tin.
      Set oven to 200oC.   Remove dough from fridge.    Next flour your baking board.    Now roll out dough thinly. Use larger cutter to cut out 12 circles. Next place these circles into the baking tray.
Add 1 teaspoon into of sweet mincemeat into each dough case.Roll out the rest of the dough, again thinly. Cut out 12 more circles using the smaller cutter. Using the pastry brush dab on a bit of water onto the dough in the baking tins. Place the smaller circles on top of the larger circles and brush them with milk. Poke a small hole in the top of the pies.
Sprinkle sugar on the top.
Cook in oven for 20 minutes or until they’re golden brown.
Remove from oven and place on a wire rack.
When cooled, served with fresh cream or brandy butter.








Home-made stuffing
Ingredients
1 small loaf of bread left to go stale (3 to 4 days old)
1 onion finely chopped
Handful of sage
Handful of Suet
Pinch of Salt
1 egg
Hot water

1.      Grate bread into fine breadcrumbs.
2.      Mix breadcrumbs, suet and sage together.
3.      Add in salt and onion. Mix again.
4.      Add in beaten egg and hot water until covered.
5.      Place in an ovenproof dish.
6.      Cook for 2 hours at 200oC