Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το περιπλανώμενο βιβλίο - The itinerant book

Συνήθως όταν συμμετέχουμε σε μια δράση, ευρωπαϊκή ή άλλη γίνεται μετά από δικό μας αίτημα. Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Αυτή τη φορά μάς ζητήθηκε από το European Club of Vilela  στην Πορτογαλία να συμμετέχουμε στη συγγραφή ενός περιπλανώμενου βιβλίου (The Itinerant Book) που σκοπό έχει να συγκεντρώσει τις απόψεις των μαθητών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 20 Νοεμβρίου.
O στόχος ήταν οι μαθητές να γράψουν ένα κείμενο ή να επιλέξουν μια εικόνα που να τους εκφράζει και να τη σχολιάσουν. Κι όλα αυτά σε μια σελίδα.
Η δική μας άποψη ήταν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ως θεμέλιο λίθο τα δικαιώματα του παιδιού, τα οποία πρέπει να απολαμβάνει ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρήσκευμα.
Έτσι παρουσιάσαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα πλαισιωμένα από λουλούδια ελπίζοντας ότι θα ανθίσουν σε όλο τον κόσμο, σχεδιασμένα πάνω σε παιδικά χέρια με την απλότητα και την πληρότητα που διακρίνει τις παιδικές ζωγραφιές.

Περιμένουμε με το νέο έτος να μας σταλεί το περιπλανώμενο βιβλίο για να δούμε πώς οι άλλοι μαθητές και δάσκαλοι εκφράστηκαν πάνω σε αυτό το θέμα.